Kennisconferentie Het Landgoedbedrijf


Op donderdag 9 januari 2014 organiseerde de initiatiefgroep de Kennisconferentie Het Landgoedbedrijf. 

Tijdens deze dag stonden succesvolle voorbeelden uit het Landgoedbedrijf centraal en werden nieuwe samenwerkingsvormen bestuurlijk bekrachtigd. Ook keek de initiatiefgroep, samen met alle deelnemers, vooruit. Hoe gaan we van geslaagde experimenten naar brede toepassing? Hoe kunt u maatschappelijk ondernemen op uw landgoed en hoe stimuleert u dit als overheid? Tijdens het bestuurlijk gedeelte gingen gedeputeerden van de provincies Gelderland, Overijssel en Zuid-Holland hierover in gesprek met FPG voorzitter Roel Robbertsen.

> Ga naar verslag, presentaties en andere resultaten
> Foto-impressie
> Het Landgoedvenster

IMG_0342.JPG 

V_06.jpg

Maatschappelijk ondernemen

Maatschappelijk ondernemen, dat is samen werken aan waardecreatie. Het streven naar een sluitende exploitatie en continuïteit staat in het teken van een positieve bijdrage aan de samenleving. Landgoederen brengen dit bij uitstek in praktijk.

De initiatiefgroep van Het Landgoedbedrijf sloot in 2012 een Green Deal met het ministerie van Economische Zaken om deze visie te verdiepen en uit te werken in concrete instrumenten en projecten. Als afsluiting van de Green Deal organiseerde zij op 9 januari 2014 de kennisconferentie ‘Het Landgoedbedrijf’. Genodigd waren landgoedeigenaren, overheden en andere samenwerkingspartners.